Aanhangwagen

PDFAfdrukkenE-mailadres

 

aanhangwagen mitsubishi l200RIJBEWIJS E ACHTER B ( AANHANGWAGEN RIJBEWIJS )

Wil je je rijbewijs BE (aanhanger rijbewijs) halen in omgeving Haarlem en snel slagen tegen lage kosten? Verkeersschool Snelweg is een betrouwbare BOVAG rijschool met een van de hoogste slagingspercentages in de regio. Al meer dan 20 jaar een begrip in Haarlem als het gaat om het halen van je rijbewijs BE.


Zodra je met een grote caravan, aanhanger of met een paardentrailer wilt gaan rijden, heb je vaak een rijbewijs BE nodig. Je moet in het bezit zijn van een BE rijbewijs als het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhangwagen groter is dan het ledig gewicht van de auto of als het ledig gewicht + laadvermogen van beide voertuigen samen groter is dan 3500 kg.

aanhanger rijbewijs****Let op: Door een wetswijziging medio 2014 in iedere geval voor 31/12/2017 moet iedereen die met een aanhangwagen rijdt die zwaarder is dan 750kg, in het bezit zijn van rijbewijs BE.
Indien je lessen wilt nemen moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Op het examen moet je deze aan de examinator laten zien.Voor het rijbewijs BE hoeft geen theoriecertificaat gehaald te worden.

aanhanger rijbewijs schakel
Tijdens het examen moet je o.a. laten zien dat je achteruit kunt rijden, zowel rechtuit als met een bocht, en je moet de aanhangwagen ook zelf kunnen aan-en afkoppelen. Voor het rijbewijs E gebruiken we een MITSUBISHI L200 waaraan een aanhangwagen gekoppeld is met een tandemas constructie. Daarmee is het heel wat makkelijker te draaien, keren en achteruit te rijden dan met andere aanhangwagens.
ahw locatieWat gaat het kosten:
Compact Opleiding I: € 540,- (incl 21% BTW) 1 of meerdere dagdelen 6 uur + praktijkexamen 

Ben jij supersnel en heb je al veel rijervaring ?
Neem dan een Snelweg pakket en haal binnen een halve dag je BE rijbewijs

Snelweg Pakket : € 425,- ( incl. 21% BTW ) 1 dagdeel 4 uur + examen ( intake verplicht)aanhangwagen rijbewijs in haarlemWEL OF GEEN INTEST:
Als je twijfelt dan adviseren wij je met klem om de intest te doen. Je hebt dan de meeste kans op slagen! Bij een positief resultaat wordt het examen gelijk aangevraagd en wordt de lesdag besproken
Als je - voor je werk - bijna dagelijks of wekelijks met een aanhangwagen rijdt, dan is een intest misschien niet nodig. Geeft daarbij het manoeuvreren en achteruitrijden met een (lichte) aanhangwagen geen probleem meer? Dan kun je je waarschijnlijk direct al opgeven voor de rijopleiding en hoef je geen intest te doen. Kosten intest: € 52,50


Opfris lessen
Voor het aanhangwagen rijbewijs kennen we allemaal wel de kreet: ja, dat heb ik er vroeger gewoon bij gekregen ! Vooruit rijden met een aanhangwagen lukt over het algemeen wel, het gaat juist lastig worden als we eens een keer achteruit moeten ! Of wat dacht je van het oversteken van kruispunten ? Wel eens stilgestaan bij het feit dat je met een aanhangwagen zo´n 6 meter langer bent ? Op vakantie met de caravan, rijden met een paardentrailer of gewoon eens een keer naar de bouwmarkt. Een paar uur rijden onder toezicht van een BE instructeur verricht al wonderen. Door een aantal handige tips en trucs verkrijg je meer inzicht en handigheid in het achteruit rijden. Je kan gebruik maken van het lesmateriaal van de Verkeersschool, maar je kunt ook gewoon met je eigen caravan of aanhangwagen rijden.

 

Wil je meer informatie over onze rijschool en/of inschrijven dan kun je langskomen of bellen (023) 5388580. Wil je je zich alvast online inschrijven, klik dan hier. Adres Verkeersschool Snelweg: Rijksstraatweg 238, 2022 DJ Haarlem. Het kantoor is geopend van Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. 24/7 e-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 

 

Nieuws

 • Proefdag op het oefenterrein

   


  De sleutel van het succes van onze opleidingen is ons Verkeersoefenterrein
  Op dit, door de ANWB ontworpen, terrein kunt u nagenoeg alle facetten van het autorijden in alle rust beoefenen, waaronder de bijzondere verrichtingen zonder gehinderd te worden door overig verkeer. Dat betekent dat u zich volledig kunt concentreren op de bediening van de auto waardoor u sneller leert. Met zwemles begon u per slot van rekening toch ook niet in het diepe? Bovendien wordt uw veiligheid gegarandeerd en rijdt u aan het eind van de eerste dag al geheel zelfstandig zonder instructeur naast u. 


  Oefenterrein of een rij- simulator
  Uniek is het oefenterrein waar al honderden leerlingen hun eerste kennismaking hebben gehad met het besturen van één van onze lesauto's. Het oefenterrein is in bijna al onze cursussen verwerkt vanwege het positieve effect dat deze lessen op onze beginnende cursisten blijkt te hebben. Het is erg belangrijk dat het schakelen op de juiste manier wordt aangeleerd. We beginnen daarom met een uitgebreide uitleg over de bediening van de auto. Ook leer je hier alvast sturen en rijden met verschillende snelheden zodat je met meer kennis en zelfvertrouwen aan je eerste rijles in het verkeer begint. Cursisten die kunnen vergelijken verzekeren ons dat de rij- simulator hier niet tegenop kan !   
 • Snelweg rijopleidingen geeft al vanaf November 2011 rijles aan 16 jarigen op de openbare weg.

  Vanaf de dag dat je 16 jaar bent geworden mag je op voor je theorie-examen-auto (B), je mag met 16 jaar naar ons verkeersoefenterrein ! De praktijklessen mogen dan beginnen als je 16,5 jaar bent. Vanaf de dag dat je 17 jaar bent geworden mag je dan het praktijk examen afleggen voor je autorijbewijs.

  Voor wie ?
  Iedereen die geboren is op of na 1 November 1994 mag meedoen met deze proef.
  Ben je voor 1 November al 17 jaar dan mag je wel rijles nemen maar pas examen doen met 18 jaar.

  Je definitieve rijbewijs-B voor de personenauto
  Als je geslaagd bent voor je rij-examen, krijg je een volwaardig, definitief rijbewijs en géén voorlopig rijbewijs. Totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt, mag je alleen met een door jou opgegeven begeleider(s) rijden die aan de eisen voldoet.


   
  Snelweg rijopleidingen www.snelweg.nl gooit de deur wijd open hiervoor! 

   
 • Bromfiets Rijbewijs groot succes!


  In 3 jaar tijd heeft Verkeersschool Snelweg “De grootste bromfietsrijschool van Haarlem e.o.” ruim 3000 leerlingen naar hun bromfietsrijbewijs begeleidt.
  Een groot succes aldus Marco Wessels van verkeersschool Snelweg: “De kandidaten zijn na het behalen van hun theorie certificaat snel op de weg om hun rijbewijs in 1 dag te halen. Heeft de kandidaat niet of weinig ervaring dan is een proefles een pre.
  Deze proefles betekend overigens niet extra betalen want deze les kan meetellen als 1e les van het pakket zodat er geen extra kosten bijkomen.

  Het slagingspercentage ligt dan ook op 90 % ! Met meer dan 1000 examens per jaar een geweldige prestatie.”


Contact