ahw rijles

RIJBEWIJS E ACHTER B ( AANHANGWAGEN RIJBEWIJS )

Wil je je rijbewijs BE (aanhanger rijbewijs) halen in omgeving Haarlem en snel slagen tegen lage kosten? Verkeersschool Snelweg is een betrouwbare BOVAG rijschool met een van de hoogste slagingspercentages in de regio. Al meer dan 20 jaar een begrip in Haarlem als het gaat om het halen van je rijbewijs BE.

Zodra je met een grote caravan, aanhanger of met een paardentrailer wilt gaan rijden, heb je vaak een rijbewijs BE nodig. Je moet in het bezit zijn van een BE rijbewijs als het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhangwagen groter is dan het ledig gewicht van de auto of als het ledig gewicht + laadvermogen van beide voertuigen samen groter is dan 3500 kg.


aanhanger rijbewijs

****Let op: Door een wetswijziging medio 2014 in iedere geval voor 31/12/2017 moet iedereen die met een aanhangwagen rijdt die zwaarder is dan 750kg, in het bezit zijn van rijbewijs BE.

Indien je lessen wilt nemen moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Op het examen moet je deze aan de examinator laten zien.Voor het rijbewijs BE hoeft geen theoriecertificaat gehaald te worden.

aanhanger rijbewijs schakel

Tijdens het examen moet je o.a. laten zien dat je achteruit kunt rijden, zowel rechtuit als met een bocht, en je moet de aanhangwagen ook zelf kunnen aan-en afkoppelen. Voor het rijbewijs E gebruiken we een MITSUBISHI L200 waaraan een aanhangwagen gekoppeld is met een tandemas constructie. Daarmee is het heel wat makkelijker te draaien, keren en achteruit te rijden dan met andere aanhangwagens.

ahw locatie

Wat gaat het kosten:
Compact Opleiding I: € 575,- (incl 21% BTW) 1 of meerdere dagdelen 6 uur + praktijkexamen

Ben jij supersnel en heb je al veel rijervaring ?
Neem dan een Snelweg pakket en haal binnen een halve dag je BE rijbewijs

Snelweg Pakket : € 450,- ( incl. 21% BTW ) 1 dagdeel 4 uur + examen ( intake verplicht)

aanhangwagen rijbewijs in haarlem

WEL OF GEEN INTEST:
Als je twijfelt dan adviseren wij je met klem om de intest te doen. Je hebt dan de meeste kans op slagen! Bij een positief resultaat wordt het examen gelijk aangevraagd en wordt de lesdag besproken.
Als je – voor je werk – bijna dagelijks of wekelijks met een aanhangwagen rijdt, dan is een intest misschien niet nodig. Geeft daarbij het manoeuvreren en achteruitrijden met een (lichte) aanhangwagen geen probleem meer? Dan kun je je waarschijnlijk direct al opgeven voor de rijopleiding en hoef je geen intest te doen. Kosten intest: € 52,50

Opfris lessen
Voor het aanhangwagen rijbewijs kennen we allemaal wel de kreet: ja, dat heb ik er vroeger gewoon bij gekregen ! Vooruit rijden met een aanhangwagen lukt over het algemeen wel, het gaat juist lastig worden als we eens een keer achteruit moeten ! Of wat dacht je van het oversteken van kruispunten ? Wel eens stilgestaan bij het feit dat je met een aanhangwagen zo´n 6 meter langer bent ? Op vakantie met de caravan, rijden met een paardentrailer of gewoon eens een keer naar de bouwmarkt. Een paar uur rijden onder toezicht van een BE instructeur verricht al wonderen. Door een aantal handige tips en trucs verkrijg je meer inzicht en handigheid in het achteruit rijden. Je kan gebruik maken van het lesmateriaal van de Verkeersschool, maar je kunt ook gewoon met je eigen caravan of aanhangwagen rijden.

Wil je meer informatie over onze rijschool en/of inschrijven dan kun je langskomen of bellen (023) 5388580. Wil je je zich alvast online inschrijven, klik dan hier.
Adres Verkeersschool Snelweg: Rijksstraatweg 238, 2022 DJ Haarlem. Het kantoor is geopend van Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
24/7 e-mail: info@snelweg.nl

Lesovereenkomst: Iedere bij BOVAG aangesloten verkeersschool hanteert dezelfde lesovereenkomst. Hierin is vastgelegd wat jij als leerling mag verwachten. Voor een vliegende start van je rijopleiding kun je hier de lesovereenkomst en de bijbehorende voorwaarden alvast downloaden en printen. Vul jouw persoonlijke gegevens in en neem het formulier voor aanvang van de lessen mee tijdens de eerste rijles. Je instructeur vult dan de overige gegevens in en ondertekent de lesovereenkomst.

Lesvoorwaarden: Bij de lesovereenkomst horen de BOVAG-lesvoorwaarden. Deze bieden jou veel zekerheid. Mocht het rijexamen plotseling niet doorgaan vanwege een technisch mankement aan de lesauto, dan biedt BOVAG jou in bepaalde gevallen drie uur gratis rijles. Bovendien zorgt BOVAG er voor dat je op een ander moment examen kunt doen, zonder extra kosten.